Ion Ceban a ridicat acuzații grave împotriva guvernului central: Vor sânge

0

Într-o ședință recentă la Primăria Chișinău, primarul Ion Ceban a ridicat acuzații grave împotriva guvernului central, sugerând că acesta orchestrează o serie de inspecții financiare repetitive și manipulări economice într-o încercare de a submina administrația sa.

„Suntem în continuare sub lupă. Inspecții financiare, una după alta. Oamenii care vin să inspecteze spun că așa este indicația de sus”, a declarat Ceban. El a adăugat cu un ton de acuzație: “După care toate televiziunile trebuie să se bage și să trâmbițeze unele știri supte din degete. Asta în timp ce guvernarea ne sărăcește cu prețuri mari la gaz, electricitate, etc.”

El spune că mesajul transmis de la nivelul superior a fost unul de agresiune explicită: “„Vor sânge”, așa mi s-a transmis.”

Ceban a adus în discuție inspecțiile financiare recente asupra companiei locale de apă și canalizare, SA Apă Canal, și a ridicat semne de întrebare cu privire la motivele reale ale acestor inspecții: “Deși acum o lună, concret la SA Apă Canal a fost inspecția financiară și au încheiat inspecția, unele fiind contestate. Noi, Primăria Chișinău, am publicat acest dosar. La șefii de sus… nu au plăcut rezultatele, i-au mai trimis odată să găsească orice. Vor sânge.”

Primarul a afirmat că există un plan deliberat de a falimenta Aeroportul Chișinău pentru a-l vinde la un preț redus unor interese străine: “Ideea este simplă, după ce va ajunge Aeroportul pe mâini străine, și asta se va întâmpla în câteva luni, pentru că ei îl falimentează în mod intenționat, ca să îl vândă mai ieftin, ca să îl vândă la un preț de nimic la cineva din offshor-urile actualei guvernări.”

Primarul a promis că va rezista acestor tactică și nu va permite guvernului central să fa日本藤素 limenteze Apă Canal, chiar dacă acest lucru ar însemna renunțarea la unele investiții: “Noi nu vom permite acest lucru, chiar cu prețul investițiilor pe care le ratăm în acest sens.”

Ceban a criticat și lipsa de acțiune din partea Agenției de Mediu în raport cu problemele de mediu din Chișinău: “Unde este Agenția de Mediu să spună cât de nociv este asta pentru oameni, nu mai vorbesc de tot ce se întâmplă acolo. Că au venit la Apă Canal și au pus amendă de 12 milioane de lei, chiar dacă Apă Canal nu poate să gestioneze. Agenții economici nu au stații de epurare sau preepurare. Unde este această Agenție de Mediu?”

Edilul spune că totul se va schimba atunci când se va schimba actuala Guvernare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata