Ion Ceban a transmis o scrisoare către Ambasada SUA pentru a veni cu precizări cu privire la lista persoanelor sub sancțiuni

0

Primarul general Ion Ceban a transmis o scrisoare către Ambasada SUA pentru a veni cu precizări cu privire la lista persoanelor politice din Republica Moldova supuse sancțiunilor. Solicitarea lui Ceban vine după acuzațiilor false făcute de prim-ministrul Natalia Gavrilița și ale lui Sergiu Litvinenco.

„Am comunicat îngrijorările personale dar și ale echipei inițiativei partidului MAN, cu privire la informațiile ce ne vizează în două propoziții din întregul comunicat, pe care le considerăm că nu corespund realității și ne aduc un prejudiciu de imagine substanțial.
Cele două propoziții ce vizează MAN conțin doar afirmații declarative, fiind lipsite de orice probă în acest sens.

Toate aceste informații și declarațiile oficialilor moldoveni au creat un impact negativ major asupra echipei MAN, atât în societatea noastră cât și peste hotare. Totodată, considerăm că astfel de afirmații pot fi utilizate de guvernare pentru a bloca procesul de înregistrare a partidului MAN și pentru a persecuta și intimida oamenii în procesul de colectare a semnăturilor.

În context, ținând cont de interpretarea eronată a mesajului în public, considerăm oportun și am solicitat respectuos, într-un termen rezonabil, pe care îl considerăm a fi 10 zile, ca Ambasada SUA să facă precizări de rigoare cu privire la cele două propoziții care vizează MAN în comunicat. În cazul în care sunt dovezi – să fie făcute public sau aceste informații să fie dezmințite”, a declarat edilul.

Amintim că Primarul general Ion Ceban va acționa în judecată pe Natalia Gavrilița și pe Sergiu Litvinenco, în urma declarațiilor defăimătoare în adresa sa și a partidului nou creat. Edilul spune că drept despăgubiri va cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata