Ion Ceban acuză PAS că folosesc toate armele împotriva organizării „Zilele Chișinăului” în alte orașe din UE

0

În cadrul unei ședințe recente la Primăria Chișinău, primarul Ion Ceban a discutat despre provocările pe care le-a întâmpinat în timpul vizitelor sale la comunitățile moldovenești din diaspora, în Viena și în alte orașe europene.

Ceban a subliniat entuziasmul său pentru următoarele întâlniri programate în Milano pe 7 iulie și în Barcelona pe 9 iulie. “Îmi pare rău că oamenii care ne ajută să organizăm aceste evenimente sunt trași pe dreapta, penalizati. Îi scot din grupurile din diasporă, cei care sunt coordonatori în această privință. Li se blochează conturile, pe Facebook se oprește orice tip de difuzare a materialelor,” a declarat Ceban, exprimând frustrarea față de impedimentele puse în calea organizării acestor evenimente.

El a criticat și interacțiunile cu personalul diplomatic al Republicii Moldova, susținând că ei încearcă să-i împiedice să ajungă la cetățenii moldoveni din străinătate. “Am menționat că tot staff-ul diplomatic al Republicii Moldova lucrează ca să ne împiedice să ajungem undeva,” a afirmat Ceban.

Cu toate acestea, primarul Chișinăului a afirmat că își va continua planurile de a întâlni și a discuta cu membrii comunităților moldovenești din diaspora. “Noi vom ajunge acolo unde ne-am propus să ajungem, ne vom întâlni cu cetățenii și le vom spune așa cum stau lucrurile în realitate în Republica Moldova și la Chișinău,” a declarat el.

Ceban a mai spus că oamenii sunt dornici să afle informații din prima sursă și a cerut opoziției să nu încerce să blocheze aceste evenimente. El a declarat că Primăria Chișinău va continua să organizeze aceste întâlniri, indiferent de interesele partidului aflat la guvernare.

În încheiere, Ceban a afirmat că provocările politice nu îl vor opri să continue să organizeze evenimente pentru a întâlni cetățenii din diaspora. “Nu ne va opri să realizam evenimente frumoase atât în țară cât și în țările și orașele unde cetățenii moldoveni trăiesc și lucrează,” a concluzionat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata