„Moldova Innovations Awards”. Cine sunt și ce servicii au dezvoltat câștigătorii competiției

0

Concursul „Moldova Innovations Awards”, desfășurat în premieră în țara noastră, și-a desemnat recent câștigătorii. Aceștia au fost premiați în cadrul Gala Awards, un eveniment de amploare organizat la Chișinău, la care au participat oficiali, specialiști din domeniile tech și creativ din țara noastră, precum și experți de talie internațională. La competiție au participat 55 de aplicanți din partea a 41 de companii. Aceștia au fost evaluați de către un juriu internațional, care a selectat cinci câștigători.

Iată cine sunt câștigătorii concursului:

  1. Omnis, câștigător la categoria Cel mai bun serviciu inovativ

Omnis este o platformă inovativă care simplifică managementul asigurărilor. Aplicația este rezultatul unei colaborări între trei companii cu expertiză în asigurări(OMNIS Broker de Asigurări) , tehnologie IT (SENSMEDIA) și marketing digital (ADCENTER).

„Noi am reușit să automatizăm la 100% procesul de generare a asigurărilor. Scopul nostru este să-i ajutăm pe oameni să obțină asigurarea simplu și rapid, fără multe acte și fără prezența fizică. Adaugi online o singură dată informațiile ce țin de date personale, automobil, ele se salvează în aplicație, iar următoarea dată când ai nevoie de asigurare, o poți obține în câteva clipe. Pe viitor planificăm să integrăm mai multe servicii de asigurare, acum avem RCA și călătorii, foarte curând lansăm Cartea Verde, iar ulterior o să lansăm și asigurări imobiliare”, a declarat Pavel Novac, CEO Omnis.

  1. Fagura, câștigător la categoria Inițiativa de impact a anului

Fagura este primul start-up din Moldova care a dezvoltat o platformă de crowdfunding. Platforma face conexiunea dintre investitori și persoane fizice și entități din Europa de Sud-Est.

„Viziunea noastră pe termen lung este să dezvoltăm o comunitate bancară digitală, astfel încât utilizatorii noștri nu doar să poată să împrumute și să investească, dar și să facă transferuri internaționale și locale de bani, să poată să-și facă carduri. Considerăm ca avem un impact important în Republica Moldova, pentru că oferim finanțare pentru startup-uri și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Am oferit deja finanțare de peste 170 de mii de euro pentru diferite companii mici, contribuind astfel la creșterea economiei țării”, afirmă Dumitru Ciorici, Business Director Fagura.

  1. Bloomcoding, câștigător la categoria Rising STARTup

Bloomcoding este o școală digitală de programare pentru copii. În cadrul acesteia, copiii învață să programeze prin creare de jocuri virtual și augmented reality.

”Suntem considerat startup-ul care s-a dezvoltat cel mai rapid pentru că am închis o rundă de un milion de euro de investiții, suntem prezenți pe mai multe piețe internaționale, avem o echipă de peste 70 de oameni , avem peste o mie de clienți și toate acestea le-am obținut în doar un an și jumătate”, a menționat Emil Chichioi, CEO Bloomcoding.

  1. Salt Edge, câștigător la categoria Cel mai bun produs inovativ

Salt Edge este specializată în oferirea soluțiilor open banking API care permit companiilor să creeze servicii inteligente pentru clienții lor. Compania are doi vectori principali de activitate:

– dezvoltarea tehnologiei necesare pentru ca băncile să devină conforme cu cerințele open banking

– oferirea posibilității utilizatorilor de a accesa canalele bancare printr-un gateway unificat

Compania este integrată cu peste 5.000 de instituții financiare din peste 50 de țări.

  1. FusionWorks, câștigător la categoria Premiul special din partea juriului

FusionWorks este o companie de top care oferă soluții de angajare la distanță și pune la dispoziție echipe de dezvoltare pentru companii din Europa de Vest și SUA.

„Am prezentat un concept pe care l-am numit Next Generation Outstaffing. Am

arătat că putem să adunăm rapid și calitativ nu doar echipe de dezvoltare pentru companii, dar și instrumente de monitoring. De asemenea, avem și o academie unde instruim oamenii pentru a corespunde tuturor cerințelor companiilor. Cred că membrii juriului au apreciat faptul că suntem foarte energici, iubim ceea ce facem și construim în jurul serviciilor noastre un întreg ecosistem”, spune Anton Perkin, CEO FusionWorks

Concursul Moldova Innovation Awards 2023 a fost inițiat și organizat de Moldova Innovation Technology Park în parteneriat cu Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Proiectul Tehnologiile Viitorului (Future Technologies Activity) finanțat de USAID, Suedia și UK Aid, implementat de Chemonics International.

Moldova Innovation Technology Park adună cea mai mare comunitate de antreprenori și talente din domeniul tehnologic, reunind peste 1.400 de companii și 19.000 de angajați din Moldova și de peste hotare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata