Ion Ceban: Am semnale că oamenii urmează să fie aduși cu forța la mitingul din 21 mai

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, constată cu regret că PAS recurge la gesturi prin care este discreditată manifestarea din 21 mai. Edilul susține că se încearcă ”aducerea cu bâta” la eveniment a funcționarilor, locuitorilor din sate și primarilor, iar cei care refuză sunt amenințați.

”Primesc tot mai multe semnale de la diferiți funcționari care susține că a început colectarea semnăturilor de participare la mitingul din 21 mai. Nu cred că am așteptat formula asta, să ne scoată cu bâta cineva la acest miting. Noi venim și singuri, cei care cu adevărat cred că lucrurile trebuie să meargă în această direcție. Am semnale că în sistemul educațional au loc lucruri urâte. Se pregătesc să fie aduse cu transport organizat la miting. O astfel de abordare nu trebuie să fie cu arcanul. Trebuie să fie o sărbătoare, nu un chin”, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban susține că presiuni se fac și asupra primarilor.

”Acum câteva zile, îmi spune lume din teritoriu, umblă deputații PAS și strâng primarii de orice coloratură și le spun: ori vei avea probleme cu ANI, cu concurentul electoral, ori vei beneficia de unele soluții pe care ți le oferă PAS. Probabil vor fi înregistrări făcute public, dar mai târziu”, a mai declarat edilul.

Ion Ceban a mai declarat că dacă PAS va face constatări că până la alegerile locale din toamnă nu vor aduna ”o masă galbenă suficientă”, atunci scrutinul ar putea fi amânat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata