Ion Ceban anunță introducerea a 16 autobuze articulate în Parcul Urban de Autobuze

0

16 unități de transport au fost prezentate de Ion Ceban, în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook. edilul a punctat că autobuzele vor fi în regim de testare pentru o perioadă.

Ion Ceban a declarat că „în Parcul Urban de Autobuze de la Botanica, aveam un sistem total degradat. Dacă v-ați fi uitat în trecut, ați fi văzut un dezastru total, hârțiile care treceau drept căi de mers pe jos. Vă amintiți, probabil, de autobuzele Ikarus, ale căror termene de exploatare au expirat cu 30-40 de ani în urmă sau chiar mai mult.”

Primarul a continuat prin a aduce vești bune despre schimbările iminente în ceea ce privește transportul public. El a dezvăluit că, în următoarele luni și jumătate, vor fi introduse în testare 16 autobuze moderne Solaris, care vor aduce numeroase beneficii pentru călători.

Ion Ceban a explicat că „aceste 16 autobuze Solaris moderne vor fi dotate cu WiFi și aparat de aer condiționat, vor fi puse în circulație în perioada 15-20 august. Aceste autobuze sunt articulate și pot transporta până la 200 de persoane o dată.”

Primarul a subliniat că, în prezent, autobuzele se află în regim de testare pentru a se asigura că funcționează în mod optim înainte de a fi utilizate în mod regulat. El a încurajat cetățenii să fie atenți și să le recunoască în trafic, menționând că sunt în faza de testare.

Schimbarea sistemului de autobuze din Parcul Urban de Autobuze reprezintă un pas important în modernizarea transportului public din Chișinău, oferind călătorilor mai mult confort și eficiență. Primarul a subliniat angajamentul său de a îmbunătăți infrastructura și serviciile municipale în beneficiul cetățenilor. Amintim că acum în PUA sunt 207 de unități noi, aduse în ultimii ani. Acum 4 ani, mai mult de 80% din toate unitățile erau depășite tehnic de la 7 până la 40 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata