Ion Ceban: Certan ar fi fost infiltrată pentru a regiza un spectacol de discreditare

0

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a calificat drept o comandă politică și a acuzat un complot între partidul de guvernare PAS și a unei angajate a Primăriei, Irina Certan, în cazul perchezițiilor la sediul Direcției generale asistență medicală și socială. Ceban susține că Certan ar fi fost infiltrată pentru a regiza un spectacol de discreditare a lui și a șefului direcției, Boris Gîlca.


Ceban a făcut aceste declarații în cadrul Forumului Social-Urban organizat de Primăria Chișinău, la care au participat mai mulți oaspeți din afara țării. El a afirmat că perchezițiile au fost făcute intenționat în aceeași zi cu forumul, pentru a-i umbri succesul și pentru a-l intimida. El a adăugat că Certan ar fi avut în administrare mai multe lucruri la centrul de plasament și că ar fi colaborat docil cu cei de la PAS, distribuind ajutoare din depozitul Primăriei la membrii partidului. El a spus că aceleași lucruri s-au întâmplat și la nivel central și că nu are nicio certitudine și nicio informație oficială cum au fost ajutați cetățenii.
„Următorul pas este ca această Certan Irina să depună denunț împotriva mea, împotriva domnului Gîlca, ca și în cazul altor colegi care au avut de furcă cu CNA”, a declarat Ceban.
Primarul a mai spus că se analizează posibilitatea ca centru Lukoil și depozitul de la Rîșcani să fie închis, pentru că nicio persoană nu vrea să își asume responsabilitatea de a-l administra.
El a mai subliniat că în această perioadă Primăria Chișinău a făcut eforturi colosale pentru a oferi asistență și ajutoare miilor de refugiați, iar astfel de comploturi murdare la care a participat Irina Certan vin să discrediteze efortul întregii echipe.
Certan va fi destituită din funcție și trasă la răspundere a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata