Ion Ceban, clar și subliniat, la Forum Economic: Chișinăul este singurul oraș unde Kievul se întâlnește cu Moscova. Toți vrem pace și nu agresiune

0

Prompt, clar și cuprinzător primarul general Ion Ceban s-a expus cu privire la războiul din Ucraina. Edilul spune că toată lumea are nevoie de pace, iar agresiunea nu își are loc.

„Ținând cont de contextul existent, vreau să vă dau toate asigurările că municipiul Chișinău, este singura capitală din lume unde bulevardul Moscova se întâlnește cu Kiev, iar în pasajul în care trece zeci de mii de oamenii pe zi, din vederile Kievului se văd vederile Moscovei, iar din vederile Moscovei se văd cele ale Kievului. Și toată lumea care trece pe acolo vrea pace și nu război. Vrea normalitate și nu agresiune”, a declarat Ceban.

Amintim că astăzi în cadrul Forumului Economic edilul a vorbit despre avantajele investițiile în Chișinău, iar nevoie de a dezvolta capitala o reprezintă cele 48% dintre cetățenii Moldovei, care locuiesc în capitală.

„De ce Chișinău? Pentru că aici este concentrată marea majoritate a locuitorilor capitalei – în jur de 1 milion de locuitori. 48% dintre salariați sunt în Chișinău. Peste 70% din activitatea economică este în Chișinău, la fel ca și plătitorii de taxe și impozite. De asta, trebuie să găsim oportunități, să găsim condiții ca lucrurile să se dezvolte în continuare. Suntem într-o dinamică permanentă”, a subliniat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata