Ion Ceban deschide Forumul Municipal al Tinerilor: Tot mai mulți tineri vin la Centrele noastre

0

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a participat astăzi la tradiționalul Forum Municipal al Tinerilor, ediția 2024, eveniment care se va încheia diseară, cu un concert excepțional susținut de Satoshi, în Grădina „Digital Park”. Intrarea este liberă, începând cu ora 18:00.

În fața publicului, edilul a menționat că, anul acesta, au fost foarte multe solicitări din partea tinerilor pentru a putea participa la Forum.

„Mă bucur că tot mai mulți tineri vin la Centrele noastre de tineret și felicit colegii mei, ai aripei tinere, că au împlinit cinci ani, iar în timp am reușit să creștem enorm capacitatea și posibilitatea de a fi alături de un număr tot mai mare de tineri prin crearea și modernizarea a cinci centre municipale de tineret și a multiplelor și diverselor servicii”, a spus Ion Ceban.

În context, Primarul General a reiterat că, Forumul are drept scop identificarea soluțiilor și acțiunilor necesare pentru o dezvoltare eficientă a sectorului de tineret, prin atingerea următoarelor obiective:

-Prezentarea rezultatelor sondajului sociologic cu participarea tinerilor în vederea identificării necesităților, aspirațiilor și dificultăților cu care se confruntă tinerii din municipiul Chișinău;
-Prioritizarea obiectivelor și identificarea soluțiilor pentru rezolvarea provocărilor, elaborarea și aprobarea unei rezoluții cu privire la provocările și soluțiile identificate;
-Responsabilizarea tinerilor în scopul implicării active în elaborarea și implementarea politicilor publice în domeniu.

Totodată, astăzi a avut loc și înmânarea Certificatelor de grant pentru organizațiile de tineret câștigătoare în cadrul Programului Municipal de Granturi pentru Organizații de Tineret, ediția 2024.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata