Ion Ceban, despre Summitului Comunității Politice Europene: Locul RM este în UE. Cetății vor o țară pașnică, dezvoltată și democratică

0

Summitul Comunității Politice Europene a luat sfârșit, marcând un moment fără precedent pentru Republica Moldova, care și-a anunțat parcursul său european în cadrul acestui eveniment de importanță majoră. Ion Ceban a salutat acest avans semnificativ și a subliniat angajamentul cetățenilor țării de a construi o țară pașnică, dezvoltată și democratică, cu aspirația de a deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Europene.
Cu toate acestea, responsabilitatea de a transforma aceste aspirații în realitate revine clasei politice moldovenești. Ion Ceban a subliniat importanța unei administrații eficiente și profesioniste, precum și maturitatea politică necesară pentru a atinge obiectivele stabilite de către cetățeni. El a accentuat faptul că sprijinul comunității europene este disponibil, dar că Republica Moldova trebuie să depună eforturi considerabile și să poarte responsabilitatea pentru rezultatele sale.
„Cum spuneam și în data de 21 mai, cu multe procese ce ține de guvernarea actuală nu sunt de acord, dar este nevoie de maturitate politică pentru a ne uni în lucruri majore pentru țara noastră”, a declarat Ceban.
Primarul Chișinăului a exprimat recunoștința față de liderii care au participat la summit, oferind sprijinul pentru țara sa în această perioadă istorică dificilă. De asemenea, el a transmis mulțumiri speciale locuitorilor Chișinăului pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă în timpul limitărilor severe ale circulației mijloacelor de transport.
Ion Ceban a reiterat angajamentul său de a continua să aducă schimbări în Republica Moldova în același ritm susținut. El a evidențiat implicarea activă a serviciilor Primăriei Chișinău în finalizarea unor numeroase obiective de infrastructură și amenajare urbană în ultimele săptămâni. Primarul a subliniat că echipa sa a fost mobilizată în teren, fără zile de odihnă, pentru a aduce îmbunătățiri semnificative orașului.
În final, Ion Ceban a transmis un mesaj de perseverență și determinare, asigurând că schimbările vor continua să fie implementate în Republica Moldova pentru a construi un viitor mai bun pentru toți cetățenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata