Ion Ceban: Guvernul nu a acceptat apelul meu la consens de a avea un singur brad și un singur Târg de Crăciun

0

Guvernul nu a răspuns în niciun fel la apelul primarului Capitalei, Ion Ceban, de a avea un singur brad și un singur Târg de Crăciun în centrul Chișinăului. Dimpotrivă, executivul și-a amenajat propria zonă dedicată sărbătorilor de iarnă, lucru care va aduce cheltuieli în plus pentru autorități.

”Noi am transmis scrisoare la Guvern prin care am solicitat să ne unim eforturile în acest sens, pentru că nu e normal să existe doi brazi, două târguri. Nu avem niciun răspuns. Noi avem sponsori și nu avem nimic de ascuns la capitolul cheltuieli. Ceea ce ține de cheltuielile pentru toată infrastructura, pentru brad, pentru tot iluminatul decorativ este echivalentul unui consum de energie pentru 25 de apartamente. Noi am refuzat la manifestările culturale, vom avea colectivele noastre. Încă nu avem, deocamdată, cifra exactă a cheltuielilor”, a declarat Ion Ceban la emisiunea ”În ProFunzime” de la postul Pro TV.

Edilul condamnă falsitatea de care dau dovadă exponenții guvernării atunci când vorbesc în public sau în fața jurnaliștilor despre economisirea resurselor, însă în realitate fac viceversa.

”Cască mâțele pe la Guvern. Culmea ipocriziei, făceau ședințe cu lumina stinsă de ochii lumii, dar în același timp stau cu ferestrele deschise în birouri, pentru că este prea cald. Am văzut personal. Cui îi trebuie această fățărnicie?”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale va fi inaugurat de autoritățile municipale sâmbătă, 17 decembrie. Tot atunci, vor fi deschise și căsuțele din cadrul Târgului de Crăciun, acolo unde producătorii locali vor veni cu bucate tradiționale, iar meșterii populari își vor prezenta lucrările. De cealaltă parte, Guvernul a amenajat în preajma Palatului Național un alt târg și un brad propriu. Ziua inaugurării, deocamdată, nu a fost anunțată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata