Ce amendă a plătit Ion Ceban pentru că a blocat o intersecție de pe bulevardul Ștefan cel Mare

0

Ion Ceban a primit o amendă de 4000 de lei pentru că a blocat bulevardul Ștefan cel Mare pentru 5 minute. Acest lucru s-a întâmplat pe 10 octombrie, ca să demonstreze celor de la Guvernare că nu este nevoie de o autorizație pentru a bloca o stradă din capitală. Acțiunea primarului a venit în urma unor acuzații, că precum Primăria a dat autorizație celor de la protestul lui Șor să blocheze cea mai importantă arteră.

„Eu am preîntâmpinat. Nu mai mult de 5 minute. Am vrut să demonstrez că nu am nevoie să înștiințez Primăria, așa cum încercau mie guvernanții să mă bage, că eu sunt împreună cu Șor în toată istoria asta, ca să-i retragă autorizația pe care eu nu am eliberat. Deci n-am eliberat autorizație ca o retrag cumva, în fiecare zi tot îmi spuneau. Și au început, încercau să mă lipească. Nu mai știam cum să arăt că ei nu trebuie să fie autorizați. A venit, a fost blocat, Este poliția care trebuie să aibă acțiunile care se impun. Și am spus acolo, am zis sunt gata din start să achit amenda pentru aceste cinci minute. Când nu s-a făcut acolo trafic, nu am perturbat nimic. La ora 6:50 nu era nimic. În fine, eu, eu amenda. Asta două mii de lei, că am plătit în 72 de ore.

Timp mă interesează pe mine altceva. Uitați, eu tot nu am eliberat autorizații si nu mi s a retras autorizația. La marșul homosexualilor, dacă vă aduceți aminte, tot Bucureștiul a fost blocat. O grămadă de parlamentari de la Pas, deci tot felul de funcționari de la pază, toată poliția scoasă municipală. Deci nu mă interesează cine din ei o dat amenda pentru că au fost blocată strada central la 200 m de intersecții nu puteai să te apropii. Este vorba despre un marș, care n-a fost autorizat, care nu a fost autorizat nici unul dintr o formulă. N-am autorizat eu amenda, am plătit. Nu mă interesează. Marșul acela pe jumătate blocat. Tot Chișinău și a scos tot efectivul de poliție, pentru care s a cheltuit 4 milioane de lei. Peste 4 milioane de lei, cel puțin. Nu avem infirmate aceste surse financiare că a intra așa proporții sau alta. Deci nu numai din Chișinău toată poliția a fost scoasă. Șor să plătească amenda pe dansul. Ăștia care au fost la marșul homosexualelor. Fix ca primar”, a declarat Ceban.

În dimineața zilei de 10 octombrie, primarul Ion Ceban a blocat artera principală Ștefan cel Mare din fața Primăriei. Timp de mai multe minute, edilul a explicat că Primăria Chișinău nu a emis o autorizație pentru blocarea traficului între Președinție și Parlament. Ceban a acuzat autoritățile centrale de trișare și a anunțat că a semnat un demers pentru ca acestea să deblocheze strada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata