Ion Ceban îi îndeamnă pe absolvenți să rămână în Moldova: „Avem nevoie mare de specialiști”

0

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a transmis un nou mesaj de felicitare celor peste 12.000 de absolvenți ai claselor a IX-a și a XII-a din municipiul Chișinău, declarând că își dorește foarte mult ca aceștia să rămână acasă.

„Îmi doresc ca acești tineri să rămână acasă, să învețe la universitățile din Republica Moldova, să activeze aici, pe teritoriul țării, deoarece avem nevoie mare de specialiști. Cu regret, astăzi, nu mai avem rânduri la înscrierea la facultăți, iar unele specialități chiar nu au solicitări. Avem profesori și specialiști foarte buni, respectiv trebuie de investit ca copiii noștri să rămână și să învețe acasă”, a spus Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 24 iunie.

În context, edilul a amintit că, duminică, 23 iunie, Primăria Capitalei a organizat „Gala Absolvenților – 2024”, ediția a III-a, un eveniment care devine o tradiție din ce în ce mai frumoasă.

Cu această ocazie, edilul le-a mulțumit părinților și profesorilor, care are au ghidat acești tineri pe parcursul anilor, ajutându-i să crească și să se dezvolte.

„Gala Absolvenților – 2024” este un alt eveniment, prin care Primăria Chișinău își arată susținerea față de tinerii noștri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata