Ion Ceban: În capitală continuăm asfaltarea și plombarea. Unde s-a lucrat săptămâna trecută

0

Zeci de lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au fost executate pe parcursul săptămânii trecute.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de frezare a părții carosabile pe o suprafață totală de peste 10,5 mii m2, care urmează a fi asfaltaţi în săptămâna curentă, iar circa 3 mii m2 de carosabil au fost deja asfaltaţi. Totodată, suprafețe de peste 8 mii m2 au fost întreținute cu beton asfaltic suprimat.

Potrivit primarului general Ion Ceban, cele mai mari porțiuni de drum au fost frezate pe străzile Ion Neculce și Socoleni, unde săptămâna trecută a început și aplicarea stratului de egalizare.

„La fel, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt s-au frezat denivelările pe partea de carosabil care circulă transportul public. Lucrări de frezare au avut loc și pe str. Calea Moșilor, unde urmează a fi aplicat și straturile de asfalt.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute s-a realizat un volum masiv de lucrări de montare a bordurilor la trotuare pe străzile Dumitru Rîșcanu și Socoleni. Pe aceste străzi va fi reabilitat integral și carosabilul. Acțiuni de montare a bordurilor au continuat și pe str. Ion Neculce, unde se reabilitează trotuarele, după care va urma și schimbarea învelișului asfaltic de pe tot carosabilul. În perioada de referință s-a lucrat și la reparația sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor de reparație sau curățare 40 de elemente ale canalizării pluviale”, a declarat Ceban.

În același timp, pentru crearea condițiilor de securitate rutieră în trafic, a fost aplicat peste 4 mii m2 marcaj rutier longitudinal, transversal, săgeți și linii stop pe următoarele străzi: Ștefan cel Mare și Sfânt, Renașterii Naționale, Ceucari, Muncești, Tudor Vladimirescu, Bogdan Voievod. Lucrările de întreținere vor continua și în săptămâna curentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata