Ion Ceban, mesaj către consilierii din CMC: Rog să aprobăm bugetul pentru 2023 până la sfârșitul anului

0

Primarul general Ion Ceban speră că până la sfârșitul acestui an să fie aprobat bugetul capitalei pentru 2023. Potrivit edilului, întârzierea prezentării bugetului a fost cauzată de către Guvern, pentru că îi au aprobat bugetul în decembrie, iar bugetul municipal depindea de ei.

„Colegi ceea ce vreau să vă rog foarte responsabil. Punctul 1 și 2 este bugetul în lectura întâi și lectura a doua. Haideți, cât se poate de constructiv. Poate mai puține luări de cuvânt astăzi. Ca să putem să lucrăm operativ și să aprobăm. Ca să intrăm în noul an cu un buget aprobat? Ne au întrebat colegii de ce mai târziu, spre mare regret că bugetul public național a fost aprobat abia săptămâna trecută. Sunt valori de referință acolo, ca să nu avem de corelat, în acest context, alte momente. Noi am încercat cu taxe locale, dacă ați văzut, am dezbătut o aproape o lună de zile aici, Am avut aproximativ 10 zile la dezbateri și sper că putem să îl aprobăm astăzi sau cel târziu în timpii prevăzuți până la Anul Nou. Dar ideal ar fi ca colegii noștri de la Finanțe deja să poată să opereze până la sfârșitul anului cu parametrii din buget”, a declarat Ceban.

Amintim că bugetul de Stat pentru 2023, a fost înaintat de Guvern pentru dezbateri publice doar pentru 4 ore, ceea ce reprezintă un lucru negativ și nedemocratic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata