Ion Ceban: Multe ambuteiaje continuă să se formeze din cauza demnitarilor care nu renunță la practica de a cere coridoare verzi

0

Multe dintre ambuteiajele de pe străzile Capitalei continuă să fie formate din cauza primelor persoane în stat și a altor demnitari care nu încetează să solicite coridoare verzi pentru deplasările prin oraș. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, care susține că o cerere în acest sens a fost făcută chiar azi-dimineața.

”Cereri de la autoritățile centrale pentru crearea coridoarelor verzi pentru oficiali sunt permanente. Primele persoane și nu doar obișnuiesc să meargă pe coridoare verzi, nu au renunțat la această practică. Atât timp cât este blocat un semafor 10, 15 minute sau chiar 3 minute, se creează ambuteiaje. Problema este că nu se dorește să fim auziți ca să acționăm împreună pentru depășirea acestei situații”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a făcut un apel repetat către Ministerul de Interne pentru a contribui la fluidizarea traficului în zonele aglomerate.

”Repet, sunt benzile reversibile care trebuie asigurate pe unele artere importante, care ar direcționa fluxul de pasageri, autoturismele, cum ar fi de la Ciocana, Botanica, Rîșcani spre Centru. Trebuie să avem și în sensurile giratorii aglomerate polițiști care să asigure fluidizarea, coordonarea traficului. Primăria se ocupă de infrastructură, nu ne ocupăm de fluidizarea. De câte ori am solicitat, nu am primit niciun răspuns. Pentru a evita ambuteiajele avem nevoie de susținerea MAI. Avem impresia că cineva din autorități intenționat vrea să fie rău”, a mai adăugat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata