Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, riscă suspendarea din funcție

0

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, riscă să fie suspendată din funcție pentru o perioadă de până la un an. Procuratura Găgăuziei a pornit o cauză contravențională pe numele guvernatorului autonomiei, acuzat de excesul de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Mai exact, la mijlocul lunii august la Procuratura Găgăuziei a fost depusă o plângere, semnată de activiștii Ivan Burgudji și Leonid Dobrov, care solicită tragerea la răspundere a Evgheniei Guțul pentru „abuz de serviciu” și „depășirea atribuțiilor de serviciu”, în conformitate cu prevederile Codului penal. Ca urmare a examinării materialelor, procurorii au dispus pornirea unei cauze contravenționale, transmite democracy.md cu referire la Deschide.md.

<威而鋼 !– wp:paragraph –>

În acest sens, șeful interimar al Procuraturii din Găgăuzia, Nicolae Levandovschi, a expediat un demers în adresa Adunării Populare a Găgăuziei, prin care a solicitat delegarea unei persoane care va reprezenta interesele APG în instanță, în cadrul procesului pornit pe numele lui Guțul.

Demersul respectiv urmează a fi examinat în cadrul următoarei ședințe a Adunării.

De menționat că potrivit prevederilor Codului contravențional, „excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” se sancţionează cu amendă de până la 4.500 de lei cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la un an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata