R. Moldova aderă la Acordul privind daunele create de Rusia în Ucraina

0

R. Moldova va accede la Acordul parțial extins privind registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptat prin Rezoluția CM/Res(2023)3 a Comitetului de Miniștri al CoE pe 12 mai 2023.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre în acest sens, iar acordul respectiv nu reprezintă un tratat internațional, ci este o formă de cooperare cu buget și modalități de lucru proprii, care prezintă o serie de avantaje operaționale, fiind flexibilă din punct de vedere al organizării structurilor și procedurilor, transmite democracy.md cu referire la Deschide.md.

Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei servește la înregistrarea, sub formă documentară, a probelor și informațiilor privind cererile de despăgubire pentru daunele, pierderile sau prejudiciile cauzate, la 24 februarie 2022 sa犀利士 u după această dată, pe teritoriul Ucrainei, prin faptele ilicite la nivel internațional ale Federației Ruse în Ucraina sau împotriva Ucrainei.

Registrul primește și prelucrează informațiile referitoare la cereri de despăgubire și probe; structurează, clasifică și organizează astfel de cereri, evaluează și determină eligibilitatea cererilor în vederea înscrierii lor în Registru și înregistrează cererile eligibile în scopul examinării și soluționării lor viitoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata