Ion Ceban: Săptămâna trecută am transferat 40 de mil. la Apă-Canal, pentru că nu a fost ajustat prețul. Apă-Canal nu poate trăi pe aer

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a făcut declarații despre situația de la Apă-Canal Chișinău în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea.md. El a spus că guvernarea vrea să falimenteze și să vândă întreprinderea unui investitor privat, care ar putea majora tariful la apă și canalizare până la 59 de lei.

„Noi săptămâna trecută, săptămâna trecută, am transferat 42 de milioane de lei. Ce înseamnă 42 de milioane de lei? Două alei Mircea cel Bătrân? Am zis 19 milioane lei. Iată, închipuiți vă că două alei care trebuiau să fi construit. Noi nu le construim, dar le aruncăm pe în canalizare.

Eu am vorbit despre problemele care se acumulează, dar cea mai gravă problemă a fost modificare de tarife. Până atunci am făcut față de toată lumea. Modificare puterii, deci 300 de procente. Tarife la Energie electrică. 640 de procente la gaz. Apa Canal trăiește pe. Pe aer. Asta o întreb. Atâta timp cât 70 la sută sunt aceste component în tariful final, nu-i e posibil. 29 de lei noi cu dumneavoastră plătim ca prostii gazul. Plătim ca prostii. Repet, pentru că statul ce a făcut noi nu știm. El ne spune că în septembrie octombrie mai plătiți, acuma mai acumulați, mai acumulați ca noi să vă jupui de tot și pe urmă vom da. Demult mult nimeni nu mai plătește nimeni asemenea sume”, a explicat Ceban.

Primarul a mai spus că Apă-Canal nu poate acoperi cheltuielile cu energia electrică și gazul, care au crescut semnificativ în ultima perioadă, și că tariful actual la apă și canalizare este cel mai mic din țară și din Europa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata