Premierul Dorin Recean a participat la ședința Comisiei de Femei a Confederației Naționale a Sindicatelor: „Susținerea femeilor trebuie să fie permanentă”

0

Eforturile Guvernului de a face față crizelor, asigurarea creșterii economice, sporirea nivelului de bunăstare al populației, crearea noilor locuri de muncă și politicile guvernamentale în domeniul susținerii femeilor, au fost temele principale de interes la discuția prim-ministrului Dorin Recean și membrele Comisiei de Femei a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.  

În cadrul ședinței, femeile sindicaliste au vorbit despre retribuirea muncii, oferirea pachetelor sociale care ar motiva tinerii să muncească în sectorul public, susținerea și motivarea angajatelor care au mulți copii, acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, după modelul României, acordarea pensiei pentru carieră îndelungată, creșterea nivelului de investiții în sistemul de sănătate pentru a promova modul sănătos de viață și alte teme de interes.

La rândul său, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre importanța dezvoltării economiei ca principala sursă de creștere a salariilor și de îmbunătățire a condițiilor de trai a populației și a invitat femeile sindicaliste pentru continuarea dialogului pe platforme comune în vederea realizării agendei de obiective comune. 

„Salariile trebuie majorate și în sectorul public, și în cel privat. Iată de ce întreaga echipă a Executivului pune accent pe dezvoltarea economică a țării, atragerea investițiilor și susținerea constantă a spiritului antreprenorial. În acest context, muncim și în direcția creării unor politici publice care să asigure egalitatea de gen, iar susținerea femeilor trebuie să fie permanentă ca să-și realizeze potențialul”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata