Ion Ceban va convoca CSE: 15 mii de lei se economisește zilnic pentru iluminatul public. Pericolul este mult mai mare pentru cetățeni și șoferi

0

Primarul general Ion Ceban va convoca ședința CSE, în contextul economisirii energiei electrice în capitală. Edilul spune că iluminatul publice trebuie de reîntors, întrucât economisirea este mizeră, iar oamenii au de suferit.

„Am economisit energie electrică în Chișinău timp de 5 zile. Știți ce am obținut în perioada când am economisit? Pentru fiecare zi suma a fost de circa 15 mii de lei. Nu am de gând să economisesc pe sănătatea oamenilor și pe siguranța oamenilor. Cel mai interesant, atât a fost criticat Chișinăul că în rest în toată Moldova nu am văzut economii.

Deci, stimați nacialniși dominatori, toți împreună de acolo de sus care nu ieșiți din fotoliile moi și nici din Chișinău, nu avem nevoie de a economisi 15 mii de lei pe zi într-o capitală cu circa 1 milion de locuitori deoarece voi tot faceți isterică, dar de fapt nu explicați oamenilor că a fost semnat contractul cu România. Este întuneric, ceea ce am văzut cu toții în aceste zile, este nesigur, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Nu voi lăsa copiii să meargă prin beznă pentru că voi ne îndemnați să stingem becurile.

În plus, în Chișinău, dacă nu ați știut, la noile obiective, pe mai multe străzi, în ogrăzi, în parcuri, am schimbat becurile de tip led. Încetați să vă uitați la balconul vecinului dacă arde sau nu lumina.

Explic ce spun specialiștii: Volumul de energie electrică pentru iluminarea orașului pentru o ora pe zi, total timp de 7 zile, este de 0.02% din volumul total de energie electrică consumată pe țară timp de o săptămână, ceea ce este un volum neînsemnat. Și având în vedere riscurile care sunt în perioada de seară când toți oamenii, copiii merg spre casă”, a declarat Ceban.

Edilul spune. Că nu mai este oportuna deconectarea iluminatului stradal seara, fiindcă riscul sporit al accidentelor, siguranța oamenilor este cu mult mai prioritară.

„Costul de 15.000 lei per zi nu poate fi comparat cu viața sau sănătatea unui om. Depunem eforturi în continuare de a economisi energia, chiar daca la nivel de țară, vineri, consumul a fost cu 4% mai mare ca joi, rugăm toata lumea să facă economie în continuare”, a declarat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata