Ion Ceban anunță că bugetul pentru 2023 va fi supus consultărilor publice. Deși luna Noiembrie este mâine, politica bugetar-fiscală nu a fost prezentată de către Guvern

0

În următoare perioadă se va supune consultărilor publice proiectul cu privire la taxele locale pentru anul 2023, dar și proiectului bugetului pentru 2023. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Rog colegii, viceprimarii, pe toate absolut domeniile de competență din subordine, sănătatea, asistența socială, transportul, transportul alternativ, să stabiliți în luna noiembrie ca și perioadă de consultări publice ample, ceea ce planificăm, ceea ce vom planifica și ce se dorește.

Deși luna Noiembrie este mâine, politica bugetar-fiscală nu a fost prezentată de către Guvern. Au promis că vor fi, dar nu. Conform legii, ei trebuiau să prezinte în luna iulie.

După cum am mers și anul trecut, având metodologia elaborată și aprobată, doar ajustăm taxele locale la rata inflației de anul trecut, astfel ca să acordam previzibilitate business-ului. În următoarea perioadă vom începe consultările publice privind proiectul menționat, atât în cadrul consiliului economic, cât si cu alte grupuri interesate”, a declarat Ceban.

Edilul spune că va avea discuții și consultări cu mediul de afaceri, având in vedere rata extrem de mare în acest an, care se va răsfrânge asupra taxelor 2024.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata