Lumina nu se va mai stinge în Capitală în orele de vârf

0

Gata cu lumina stinsă pe străzile din Chișinău în orele de vârf. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban a decis convocarea ședinței Comisiei Situației Excepționale locale, unde s-a hotărât că deconectarea iluminatului stradal seara nu este atât de oportun.

Iar aici edilul a venit și cu câteva cifre care confirmă acest lucru.

„Pentru fiecare zi în care a fost stinsă lumina în oraș s-au economisit circa 15.000 de lei, o economie care nu poate fi comparată cu viața sau sănătatea unui om”, a spus Ceban, care, totodată, a mai menționat că nu crede că nu este oportună această deconectarea, fiindcă riscul sporit al accidentelor, siguranța oamenilor este cu mult mai prioritară.

„Depunem eforturi în continuare de a economisi energia, chiar daca la nivel de țară, vineri, consumul a fost cu 4% mai mare ca joi, rugăm toata lumea să facă economie în continuare”, a conchis Ion Ceban.

Volumul de energie electrică pentru iluminarea orașului pentru o oră pe zi, total timp de șapte zile, este de doar 0.02% din volumul total de energie electrică consumată pe țară timp de o săptămână.

Pe 25 octombrie, CSE Chișinău a decis, printre altele, să deconecteze lumina în orele de vârf, măsură care a nemulțumit populația din oraș, care s-a trezit într-o beznă totală, inclusiv pe străzi sau curțile blocurilor de locuit, măsură care putea duce în orice moment la o tragedie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata