Ion Chicu bate alarma: Acum se fură 20 MILIARDE de lei

0

Președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, a declarat în cadrul emisiunii Morari.live difuzată în fiecare zi de joi la N4 începând cu ora 21:00, că în prezent avem o situație gravă, țara fiind condusă de oameni inadecvați.

“Îmi amintesc renumita declarație a fostului Ambasador al Germaniei în Republica Moldova în anul 2014 (n.r. făcută în cadrul emisiunii Nataliei Morari), când s-a furat miliardul. Acesta a zis că dacă s-ar întâmpla acest lucru în Germania, toată țara ar fi în străzi. Acum vreau să spun cu toată responsabilitatea, că Spînu și gașca exact același lucru îl fac, prin aceste scheme cu plata pentru gaz. Iarna trecută au luat din buget cu tot cu compensații 4 miliarde de lei. De la 28 august anul acesta până astăzi au mai luat 2,083 miliarde, tot din buget și le-au plătit la Gazprom. Deja sunt 6 miliarde. 5 miliarde vor lua acum pentru compensații, că așa au spus. Deja avem 11 miliarde. Astăzi Moldovagaz a spus, prin declarația lor că doar o treime din banii lor să achite Gazpromului, 27 de milioane. Restul 54 le-au luat din buget. În decembrie când vom consuma 160 de milioane de m3 pe lună, vor trebui 2,5 miliarde să ia din buget. Iată adunați aceste miliarde despre care vorbesc. Acolo nu sunt 14 miliarde care le-au furat la furtul miliardului, deja se adună 20 de miliarde.” a explicat Ion Chicu, președintele PDCM.

Mai mult decât atât, fostul Premier a mai adăugat că acum țara se fură exact ca în 2014, doar că fiind sumele mai mari. Acest lucru este un motiv serios de a protesta, iar Chicu își propune să iasă în fața oamenilor pentru a arăta aceste cifre. Președintele PDCM a mai spus că exemple de acest gen sunt o sumedenie.

“Aceste lucruri nu vor fi auzite la TV8, Jurnal TV sau Pro TV. Presa are un rol foarte important în societate și acum trebuie să spuneți despre următorul furt al miliardului care acum se întâmplă.”, a punctat Chicu.

Președintele PDCM a atras atenția că acum la guvernare, în linii mari, sunt aceeași oameni care erau la putere și în anul 2014 când s-a furat milairdul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata