Irina Vlah, Președinta Platformei Moldova, susține recunoașterea neutralității și critica achizițiile de armament

0

Într-un interviu acordat emisiunii Rezoomat, Irina Vlah, Președinta Platformei Moldova, a pledat pentru recunoașterea neutralității Republicii Moldova, subliniind necesitatea protejării intereselor naționale și a cetățenilor moldoveni.

“Ne trebuie neutralitatea ca stat. Trebuie să apărăm oamenii noștri și interesele țării noastre,” a declarat Vlah, exprimându-și îngrijorarea față de prioritățile guvernamentale actuale.

“Când văd că guvernul nostru cumpără radare cu 270 de milioane de lei, eu nu înțeleg,” a adăugat ea.

Președinta Platformei Moldova a subliniat că resursele financiare ar trebui direcționate către sectoare precum educația, sănătatea și infrastructura.

“Am investit în educație, în sănătate, am construit grădinițe, spitale, școli, dar ce vedem noi aici? Vedem că guvernul în fiecare lună cumpără armament, pentru ce?” a întrebat retoric Vlah.

Ea a evidențiat că principala amenințare pentru Republica Moldova în prezent este exodul populației, nu conflictul armat.

“Cea mai mare problemă pe care o avem acum în țară este exodul populației, nu războiul la hotare,” a afirmat Vlah.

În concluzie, Irina Vlah a pledat pentru realocarea priorităților naționale către îmbunătățirea condițiilor de trai și protejarea cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata