Japonia și Elveția sprijină 75 de proiecte de eficiență energetică în fermele conduse de femei din Moldova

0

Japonia şi Elveţia vor acorda sprijin financiar pentru 75 de proiecte în domeniul eficienţei energetice în fermele conduse de femei.

Potrivit Agenţiei ONU pentru Dezvoltare (PNUD), prin aceste proiecte vor primi susţinere managerii de ferme din 16 raioane ale Moldovei, iar concursul pentru selecţia proiectelor va dura până la 15 aprilie, transmite democracy.md cu referire la Infotag.md.

Agenţia elveţiană pentru dezvoltare şi cooperare va finanţa prin intermediul UNDP 45 de propuneri de proiecte: 30 în valoare de până la 6.000 de dolari şi 15 în valoare de până la 18.000 de dolari, care vor fi acordate proprietarilor de ferme agricole mici şi mijlocii.

Guvernul Japoniei va sprijini 30 de proiecte prin intermediul UNDP: 20 în valoare de până la 5.000 de dolari, care vor fi oferite fermierilor casnici, şi zece în valoare de până la 10.000 de dolari, care vor fi acordate fermelor agricole mici şi mijlocii.

Ajutorul financiar va fi acordat pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi maşini pentru producerea de biogaz, achiziţionarea pompelor de căldură, cazanelor pe biomasă, precum şi pentru măsuri care să crească eficienţa energetică în depozitele şi clădirile utilizate în procesul de producţie.

Se va acorda atenţie şi acţiunilor care să contribuie la creşterea autonomiei energetice a fermelor agricole mici şi mijlocii gestionate de femei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata