Japonia va oferi R. Moldova peste 90 de milioane de euro

0

Republica Moldova va beneficia de un credit preferențial în valoare de 13,5 miliarde de yeni japonezi (peste 90 de milioane de euro), acordat de Guvernul Japoniei prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA).

Ratificarea unor acorduri care presupun acest lucru a fost examinată la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe și a Comisiei politică externă și integrare europeană.

Banii sunt oferiți pentru acoperirea deficitului bugetar, precum și pentru a sprijini reformele politice și instituționale ale R. Moldova. În mod special, acestea vizează redresarea economică a țării noastre, îmbunătățirea sistemului medical și a domeniului de afaceri.

De asemenea, acordurile presupun că Republica Moldova va respecta anumite condiționalități, unele dintre care au scopul de a îmbunătăți sistemul medical și de a promova întreprinderile mici și mijlocii.

Împrumutul va fi contractat pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv perioada de grație de zece ani. Mijloacele financiare vor fi debursate timp de doi ani de la data semnării acordului.

Proiectele urmeaz犀利士 ă a fi ratificate în ședința plenară a Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata