Jurnalista rusă din Franța, care a denunțat invazia Ucrainei, nu a fost otrăvită, potrivit rezultatelor testelor

0

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută pentru protestul său la televiziune împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, a anunțat vineri că analizele medicale pe care le-a efectuat exclud posibilitatea otrăvirii, după ce s-a simțit rău, fapt ce a declanșat deschiderea unei anchete în Franța, unde aceasta s-a refugiat.

Ovsiannikova a informat că a fost spitalizată după ce s-a simțit “bolnavă”. “Mă simt mult mai bine acum. Cea mai mare parte a testelor a fost făcută. Nicio substanță toxică nu a fost găsită în sângele meu. Nu este vorba despre o otrăvire”, a comunicat ea pe platforma Telegram.

Jurnalista a solicitat intervenția serviciilor de urgență joi, când starea sa s-a înrăutățit la ieșirea din locuința sa din al VI-lea arondisment al Parisului. Salvatorii sositi la fața locului au transportat-o la spital pentru investigații suplimentare.

După incident, o echipă de la organizația neguvernamentală Reporters sans frontières (RSF), care apără libertatea presei, s-a deplasat la jurnalista cunoscută pentru protestul cu pancarta.

Această întâmplare vine după ce, în februarie, Ovsiannikova exprima îngrijorarea pentru viața sa, menționând că prietenii săi din Rusia o întrebau dacă se teme mai mult de substanțe toxice precum noviciok sau poloniu sau de un accident de mașină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata