Kremlinul califică drept “inacceptabile” remarcile lui Biden privind Putin și Hamas

0

Kremlinul a emis vineri o declarație fermă condamnând remarcile președintelui american Joe Biden, care a făcut o comparație controversată între președintele rus Vladimir Putin și gruparea islamistă palestiniană Hamas. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, această retorică a fost calificată drept “inacceptabilă” și nepotrivită pentru liderii de stat.

Joe Biden a avertizat cu privire la consecințele dacă Hamas și Putin nu vor fi trași la răspundere pentru suferința cauzată în Israel și Ucraina, sugerând că lumea ar putea fi martora la mai mult “haos” și “distrugere”. El a menționat că, deși Hamas și Putin reprezintă amenințări diferite, au un trăsnet comun: amândoi par a avea intenția de a submina democrațiile vecine. Conform președintelui american, Hamas are ca scop anihilarea Israelului, fiind clasificată ca organizație teroristă de SUA, dar nu de Rusia, în timp ce Putin neagă Ucrainei dreptul de a fi un stat independent.

Cu privire la afirmațiile făcute de Washington despre necesitatea descurajării Rusiei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că aceste eforturi au fost puțin eficiente și că vor continua să fie astfel. Peskov a refuzat să dezvăluie cine va reprezenta Rusia la summitul pentru pace în conflictul palestinian programat să aibă loc la Cairo în ziua următoare, sugerând jurnaliștilor să căutată mai multe informații de la Ministerul de Externe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata