La Patria Lukoil sute de refugiați ucraineni primesc zilnic pachete cu produse alimentare si de igienă

0

452 de pachete cu ajutoare umanitare au fost acordate pe parcursul zilei de ieri refugiaților din Ucraina. Cererile privind acordarea ajutorului umanitar sunt depuse la Centrul de plasament temporar Lukoil, entitate aflată în gestiunea primăriei Chișinău. Primarul general Ion Ceban dă asigurări că refugiații ucraineni vor beneficia în continuare de sprijin.

Fugiți din calea războiului sute de cetățeni ucraineni se adresează zilnic la centrul municipal de plasament temporar Lukoil pentru a beneficia de pachete cu produse alimentare și produse de igienă. Pachetele alimentare conțin: ulei, zahăr, fulzi de ovăz, conserve de carne, pește, legume, făină, lapte, ș.a.
În prezent, centrul municipal de plasament Patria Lukoil găzduiește 96 de persoane, dintre care 31 de copii. Cu toții au parte de mese calde, asistență medicală, asistență psihologică și consiliere juridică.
„Recent am beneficiat de climatizatoare, convectoare electrice. Deși nu suntem conectați la sistemul centralizat de încălzire, în centru avem o temperatură confortabilă”, spune directoarea centrului Patria Lukoil, Irina Certan.
Edilul Chișinăului dă asigurări că municipalitatea, în colaborare cu agenții economici, organizațiile nonguvernamentale din țară și din străinătate vor depune eforturi pentru a-i sprijini pe refugiații ucraineni.
,,Se vorbește tot mai des despre al doilea val de refugiați. Atât de mult vă pasă de ei, încât ați închis centrul Moldexpo, nu ați rambursat banii pe care i-a cheltuit anterior primăria. Primăria Chișinău mai are în gestiune Centrul Lukoil și continuăm să ajutăm, dar voi ați distrus tot”, a menționat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței operative a primăriei.
Pentru informații suplimentare refugiații ucraineni și persoanele dornice să-i ajute pot accesa site-ul www.help.chisinau.md (https://mobile-webview.gmail.com/-1892959189/4278204806384006084#m_-2822722688881572223_inbox/_blank).
Centrul de plasament Patria Lukoil, unde refugiații pot beneficia de ajutor umanitar este amplasat în sectorul Rîșcani al Chișinăului, strada Studenților 7/5.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata