Expoziție inedită în Capitală. Tablourile au atras privirile vizitatorilor

0

O expoziţie mai puţin obişnuită a fost expusă în capitală. Patru artiști plastici din Republica Moldova au adus, în exclusivitate, unul din cele câteva semne sacre care alcătuiau prima scriere din lume, SPIRALA, în atenția consumatorilor de artă. Aceștia au acceptat provocarea de a picta 25 de tablouri, iar unii artişti au împărţit chiar și o singură pânză.

Unul dintre artiști este pictorița Cristina Balan, fosta ambasadoare a RM în SUA, totodata fiind și singura femeie-ambasador a unei țări post comuniste în SUA.

“Pentru mine acest proiect este unul de suflet. Dincolo de crearea tablouri inedite, îmi propun ca turneul pe care îl vom organiza prin Europa, să fie o trambulină de lansare în lumea mare a artei pentru acești tineri”, a punctat Cristina.

In primele zile, la eveniment au participat  peste 100 de oaspeți și susținători ai artei. Printre aceștia sunt nume sonore de la noi din țară, precum Iurie Matei, artist al poporului și maestru în artă, mai mulți pictori, jurnaliști notorii, blogheri și influenceri, oameni de afaceri, dar și oaspeți dinafara țării.

Maestrul în artă Iurie Matei a ținut să îi felicite pe pictori și să le mărturisească că ochiul lui foarte repede a determinat prezența talentului incontestabil în lucrările expuse și a mai spus că va aduce și studenții săi la expoziție. Totodată, maestru a punctat că îi vede pe pictorii din comunitatea INSPIRART într-o continua creștere, la fel ca și în spirală, spre succes.

Vernisajul are la baza sa un scop caritabil. Câteva picturi au fost donate organizației Hospice of Hope Moldova. Ulterior, lucrările dăruite vor participa la o licitație tematică, iar banii acumulați, din vânzarea acestora, vor merge pentru îngrijirea bolnavilor în fază terminală de boală ce sunt parte a rețelei naționale de îngrijiri paliative.

Potrivit organizatorilor, Cristina Balan, Iurii Palcov, Olesea Muntean, Iuliana Kilcevski, în cadrul expozițiilor ce se vor desfășura în România, ei își propun să doneze o suma de bani pentru susținerea refugiaților ucraineni. Turneul Expozițional va continua, la primăvară, în orașul spaniol Barcelona.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata