La Târgul de cariere al Executivului au participat circa 500 de persoane

0

Circa 500 de persoane au vizitat Târgul de cariere, organizat în premieră de Guvern, în cadrul campaniei de recrutare pentru suplinirea celor peste 200 de funcții publice vacante. Reprezentanții celor 30 de instituții participante la târg le-au oferit vizitatorilor informații referitoare la procedura de angajare, specificul funcțiilor vacante și beneficiile serviciului public. 

 

Târgul de cariere a fost vizitat de persoane de diferite vârste. În timp ce unii au venit să-și caute primul loc de muncă, alții au spus că vor o schimbare sau că și-ar dori să împărtășească experiența acumulată.

 

„Îmi doresc un loc de muncă stabil și vreau să contribui la dezvoltarea comunității noastre, aici, în Republica Moldova”, ne-a spus studenta Ariana Țurcanu.

 

„Târgul este organizat foarte bine, aici găsești o varietate mare de joburi pentru toate vârstele. Sper că vizitatorii evenimentului se vor regăsi în instituțiile statului și vor pune umărul la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, iar eu voi fi unul dintre ei”, ne-a spus un alt student.

 

Un alt vizitator al târgului a manifestat interes pentru ofertele Agenției de Guvernare Electronică  și ale Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică. „Ar fi păcat să las vraiște experiența de aproape 50 de ani în domeniul informaticii și al digitalizării. Aș putea fi chiar voluntar sau consilier”, a menționat Ivan Tcacenco.

 

La eveniment au fost prezentate oportunitățile de carieră pentru funcții publice de conducere și de execuție în diverse domenii – economie, justiție, comunicare, asigurări sociale, statistică, resurse umane, audit intern și altele.

 

Persoanele interesate să se alăture echipei care construiește Moldova Europeană sunt îndemnate să acceseze platforma cariere.gov.md, pe care sunt publicate toate funcțiile publice vacante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata