Legea TVA-ului din Găgăuzia, declarată neconstituțională de CC

0

A fost declarat neconstituțional. Curtea Constituțională a admis sesizările privind modificările la Codul Fiscal și a declarat neconstituțional articolul 6, aliniat 11 din Codul Fiscal, care prevede restituirea TVA-ului către agenții economici din Găgăuzia din bugetul autonomiei.

otrivit președintei Curții Constituționale, Domnica Manole, se declară neconstituțional art. 6 aliniat 11 din Codul Fiscal, transmite democracy.md, cu referire la tv8.md. 

„Până la o eventuală intervenție a Parlamentului, restituirea taxei pe valoare adăugată și a accizelor achitate de către agenții economici din UTA cu statut special se va realiza de la bugetul de stat”, a precizat Domnica Manole. 

Știri.md amintește că, în dimineața zilei de 22 februarie, mai mulți locuitori din Găgăuzia au protestat în fața Curții Constituționale și se arată indignați de noile modificări legislative, care prevăd rambursarea TVA-ului din bugetul autonomiei.

La scurt timp, fostul premier Ion Chicu a venit cu o reacție la acest protest, spunând că unii cetățeni înțeleg la ce vor duce acțiunile Maiei Sandu de a încinge spiritele în Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Drept urmare, la data de 22 februarie curent, Curtea Constituţională a suspendat legea care obligă UTA Găgăuzia să restituie taxa pe valoare adăugată din propriul buget.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata