Liderul Partidului “Șansă”, Alexei Lungu, denunță presiunea și cenzura guvernului

0

Conform liderului Partidului Șansă, Alexei Lungu, el a luat decizia de a renunța la jurnalism și de a se implica în politică din cauza presiunii și cenzurii exercitate de guvernare. Lungu a exprimat aceste idei în timpul participării sale la emisiunea “Puterea a Patra”.

“Am făcut acest pas pentru că am ajuns într-un moment în care nu mai puteam să rămân în spate, să asist la impactul asupra calității vieții oamenilor. Am simțit că nu mai puteam continua în rolul de moderator, deoarece eram supus unei cenzuri severe din partea conducerii actuale și a guvernului, precum și din partea Consiliului Audiovizualului. Această cenzură nu venea din partea redactorilor-șefi.

Din acest motiv, în loc să continui să mă auto-cenzurez constant în timpul emisiunii, pentru a evita sancțiunile financiare grele impuse colegilor mei, am decis să fac trecerea către politică și să preiau conducerea Partidului Șansă. Acest pas mi-a oferit libertatea de a exprima opinii și idei, chiar dacă unii nu le acceptă sau nu doresc să le audă sau să le citeze.

Suntem puțini dintre cei care au rămas în lupta pentru schimbarea în bine a țării, mai ales dintre cei care au exercitat jurnalism în Republica Moldova.

Vedem astăzi unde am ajuns, iar eu însumi nu credeam că voi ajunge să spun că în vremea lui Voronin era mai bine”, a subliniat Lungu.

Cu privire la oferta primită de la Ilan Șor pentru a prelua conducerea partidului, Alexei Lungu a dezvăluit că a avut o discuție, mai ales virtuală, cu acesta:

“Am discutat despre proiectul politic și i-am explicat că intenționez să intru în politică. El mi-a oferit sprijinul său și a considerat că este o idee bună. Am discutat despre necesitatea dezvoltării țării noastre. Am realizat că împărtășim aceleași viziuni”, a concluzionat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata