Reacții puternice după decizia Curții Constituționale: Alexei Lungu relatează evenimente tensionate

0

În cadrul interviului acordat emisiunii “Puterea a Patra”, Alexei Lungu, liderul Partidului “Șansă”, a dezvăluit o serie de evenimente tensionate legate de presiunea politică și dificultățile întâmpinate de partidul său. Lungu a confirmat că Curtea Constituțională  a dat dreptate sesizării depuse de Marina Tauber și alți deputați din Partidul Șor, iar această decizie a declanșat reacții puternice din partea acestora.

Lungu a relatat că unii membri ai Partidului “Șansă” au fost afectați de presiune și intimidare din partea autorităților.

„Au trimis mascați și procurori pentru a găsi 2000-3000 de lei pentru a-i confisca și să aibă de ce să se lege. Este o presiune pusă pe colegii partidului “Șansă” pentru a-i speria și pentru a-i determina să renunțe să meargă în campanii”, a declarat Lungu.

De asemenea, liderul Partidului “Șansă” a dezvăluit că poliția a intervenit și a amenințat cu confiscarea utilajelor, însă până în momentul interviului niciun membru al partidului nu fusese reținut.

În ceea ce privește situația financiară a partidului, Alexei Lungu a explicat că au avut dificultăți în deschiderea unui cont bancar, deoarece banca la care s-au adresat a refuzat să deschidă acest cont. Instanța a intervenit și a cerut deschiderea contului, dar cerințele nu au fost îndeplinite de către bancă.

„Suntem limitați în orice drept electoral. În acest concurs suntem dezavantajați. Juriștii au declarat că există presiuni politice asupra băncilor care ar desch必利勁 ide conturi bancare fără acordul celor de la guvernare”, a adăugat Lungu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata