„Locuinţa socială asistată”. Ce reprezintă noul serviciu social

0

În urma unui parteneriat cu UNICEF Moldova, Municipiul Chișinău a lansat un serviciu social inovator, numit „Locuința socială asistată”. Acesta este destinat tinerilor rămași fără ocrotire părintească, inclusiv refugiați, cu vârstele cuprinse între 16 și 21 de ani, care nu mai beneficiază de sistemul rezidențial de îngrijire.

Serviciul va pune la dispoziție locuințe sociale asistate în fiecare sector al Capitalei, în număr de 5. Obiectivul principal este de a oferi tinerilor sprijin și asistență pentru dezvoltarea competențelor necesare unei vieți independente și pentru a încuraja continuarea studiilor.

Datorită suportului oferit de UNICEF Moldova, tinerii selectați vor beneficia de:
• Spațiu de locuit temporar, sigur.
• Acoperirea tuturor cheltuielilor de întreținere a locuinței.
• Asigurarea alimentației zilnice, oferită prin intermediul cardurilor alimentare gratuite.
• Asistență de specialitate de la profesioniștii din domeniul social.
• Un voucher de 8000 de lei pentru achiziționarea de haine și încălțăminte.
• Kituri și seturi esențiale pentru tinerii care urmează studii specializate în instituții profesional-tehnice.

Locuințele sunt amenajate pentru a satisface necesitățile individuale ale fiecărui tânăr, creând un mediu care imită condițiile familiale. Astfel, Primăria Chișinău își reiterează angajamentul de a ajuta tinerii vulnerabili din sistemul de asistență socială, asigurându-le un mediu propice pentru dezvoltare și reintegrare în societate. Proiectul subliniază și cooperarea fructuoasă dintre autoritățile municipale și UNICEF Moldova, care contribuie la îmbunătățirea vieții tinerilor din Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata