Luptă cu dezinformarea! Municipalitatea solicită dezmințirea unor informații apărute în spațiul public

0

Nu mai acceptă învinuiri nefondate și răspândirea informațiilor false în mediul public despre activitatea sa. Este vorba de Primăria municipiului Chișinău, care a publicat un comunicat prin care solicită dezmințirea informațiilor care nu corespund adevărului, difuzate în spațiul public de mai multe instituții media.

Din comunicatul publicat de Primăria municipiului Chișinău:
„Municpalitatea solicită dezmințirea unor informații apărute în spațiul public
Primăria Chișinău solicită dezmințire publică și rectificarea informației greșite publicată de către postul ProTV și Portalul NewsMaker. Stimați colegi, Șefa Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare, Svetlana Dogotaru, a răspuns la întrebările dumneavoastră cu privire la subiectul abordat în materialele realizate și atașate aici, dar știrile au fost publicate cu informații și titluri „picante” care nu prezintă adevăr și induc în eroare opinia publică. Deși, se poate lesne de verificat că obiectul nu este amplasat în perimetrul istoric, lucru confirmat pentru dumneavoastră și de arhitectul șef, reportajele redau exact aspectul invers fiind aduse acuzații nefondate la adresa Primăriei și a primarului general”, se arată în comunicat.

În context, Executivul local a prezentat declarația șefei Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare, Svetlana Dogotaru la acest subiect:

„Terenul de pe adresa str. A. Mateevici, 109 nu se încadrează în suprafața cuprinsă între străzile – perimetrul monumentului “Nucleul istoric”, respectiv nu este amplasat pe teritoriul acestui monument”. Informația poate fi verificată simplu, vizualizând harta. Emiterea actelor permisive pentru obiectele noi (sau emiterea în anumite condiții) reiese strict din prevederile legale la nivel de legi și decizii CMC în vigoare”, se specifică în comunicat.

Totodată, Primăria Chișinău subliniază că atunci când există loc de interpretări, organele competente pot interveni și se pot pronunța, iar angajații Primăriei colaborează și sunt gata să ofere informații.
Iar cu referire la multiplele declarații și acuzații din partea anumitor politicieni, formatori de opinii, persoane terțe, sunt nefondate și au ca scop denigrarea activității Primăriei, se arată în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata