Premierul moldovean nu vede motive pentru renegocierea contractului de achiziție a gazului din Rusia

0

Guvernul moldovean nu va renegocia contractul cu Gazprom pentru a obține un preț mai mic de achiziție a gazului natural din Federația Rusă. Premierul Natalia Gavrilița, a declarat, la postul public de radio, că la acest subiect se va putea reveni doar după ce vom trece de perioada rece a anului.

”Scopul principal al Guvernului este ca să asigure accesul cetățenilor la gazele naturale, energia termică, energia electrică și că noi venim cu anumite programe de compensare, în special pentru oamenii cu venituri mici, ca să asigurăm că își pot plăti facturile. Cred că trebuie să ieșim cu bine din această iarnă și apoi să discutăm orice tip de renegocieri”, a declarat Gavrilița.

Amintim, vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a declarat că guvernarea trebuie să renegocieze urgent contractul cu Gazprom pentru a obține un preț mai mic de achiziție a gazelor naturale. Deputatul a declarat că Guvernul gestionează nereușit starea de lucruri în domeniul energetic și dacă va continua tot așa nu va face decât să agraveze situația din economie și să sărăcească și mai mult populația.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata