MAEIE anunță crearea Celulei de criză

0

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a dispus crearea Celulei de criză în contextul situației din țara vecină.

Astfel, potrivit MAEIE, instituirea măsurii va avea scopul de a monitoriza în regim de permanență situația de securitate și coordonarea operațiunilor de evacuare a cetățenilor țării noastre din Ucraina.

De asemenea, Celula de criză este în contact cu misiunile diplomatice ale țării noastre în exterior și misiunile diplomatice străine acreditate în Republica Moldova.

Concomitent, MAEIE a dispus întărirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova care au un grad înalt de expunere.

”Reiterăm apelul către cetățenii Republicii Moldova de a nu se deplasa în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina le transmitem să părăsească imediat teritoriul acestui stat.

Solicităm cetățenilor Republicii Moldova să completeze acest formular în vederea facilitării comunicării cu funcționarii consulari: https://forms.office.com/r/L31TQDc457”, se arată în comunicat.

Liniile telefonice de urgență ale misiunilor diplomatice sunt constituite și active în regim de permanență (24/7):

Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: [email protected],

Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: [email protected]

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele +373 22 23 20 02; +373 22 20 10 47 (inclusiv din străinătate), sau email: [email protected].

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face un apel ferm către toți cetățenii de a se informa numai din sursele oficiale pentru a preîntâmpina eventualele distorsionări ale realității rezultate în urma activării diferitor canale pe rețele sociale care generează știri false cu scopul dezinformării populației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata