Magistrații Curții de Apel au decis: Ruslan Popov rămâne în izolatorul CNA

0

Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost prelungit mandatul de arest al procurorului adjunct suspendat, Ruslan Popov.

Astfel, Ruslan Popov va continua să-și petreacă cele 15 zile în izolatorul CNA, dictate de prima instanță.

Șeful adjunct suspendat al  Procuraturii Generale, Ruslan Popov, învinuit de îmbogățire ilicită, a fost plasat în arest pentru 20 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Ulterior, Judecătoria Chişinău a prelungit cu încă 15 zile mandatul de arestare emis pe numele lui Popov.

În data de 9 octombrie, mascații de la SIS și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul lui Ruslan Popov din localitatea Mileștii Mici, raionul Ialoveni, dar și în biroul din incinta Procuraturii Generale. În urma acestora, Popov a fost reținut pentru 72 de ore. Anterior în presă au apărut mai multe informații despre presupuse afaceri ale lui Popov pe care acesta le-a calificat drept denigratoare. Autoritatea Națională de Integritate a efectuat un control în privința averii lui Popov, în baza unei sesizări din partea Centrului de analiză și prevenire a corupției. Ulterior, o astfel de solicitare a venit și din partea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Controlul ar fi fost efectuat timp de 8 ani, din ianuarie 2012 până în ianurie 2020, fiind extins pe numele soției și a copiilor. În cadrul verificărilor, inspectorul de integritate a stabilit mici discrepanțe în declarațiile de avere și interese personale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata