Mai multe străzi din capitală au fost supuse în anul curent acțiunilor de modernizare

0

Mai multe străzi din capitală au fost supuse în anul curent acțiunilor de modernizare sau reconstrucție a rețelelor de iluminat public, realizate de către ÎM REI „Lumteh”.

Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările au presupus, după necesitate, înlocuirea, îndreptarea sau vopsirea pilonilor de metal și a suporturilor, schimbarea cablului torsadat și montarea corpurilor de iluminat, pentru care au fost cheltuite mai mult de 13 mln lei din bugetul municipal.

„Asemenea intervenții s-au făcut pe străzile: Dacia, Traian, Gr. Botanica, Sarmizegetusa, Valea Trandafirilor, Ștefan cel Mare și Sfânt (PMAN), Ghidighici, A. Șciusev, 27 Martie 1918, Mircești, N. Costin, Ceucari, Aeroportului, M. Drăgan, D. Rîșcanu, A. Saharov, N. Dimo, N. Titulescu, M. Dosoftei, A. Russo, A. Mateevici, M. Kogălniceanu, T. Vladimirescu, Socoleni și M.G. Bănulescu-Bodoni.

Procesul de modernizare a vizat și sistemul de dirijare și control de la distanță al iluminatului public, până la ziua de azi, fiind înlocuite 160 de blocuri de control, iar alte 60 de unități urmează a fi instalate în perioada următoare, în acest scop fiind cheltuite 4,7 mln lei.

În paralel cu lucrările de modernizare și reconstrucție a rețelelor electrice de iluminat, muncitorii „Lumteh” asigură exploatarea și întreținerea sistemului de iluminat pe întreg teritoriul mun. Chișinău, inclusiv în curțile blocurilor de locuit, curți și accese către instituții, dar și la solicitările cetățenilor, parvenite pe platforma eu.chisinau.md”, a declarat Ceban.

Pentru modernizarea, întreținerea iluminatului public și a obiectivelor de semafoare, în anul curent au fost alocate 179,5 mln lei din bugetul municipal, peste 60% dintre acestea fiind cheltuite pentru achiziționarea energiei electrice.

Edilul menționează că un șir de lucrări de modernizare a iluminatului public s-au efectuat și în cadrul proiectelor de reabilitare a străzilor, contractate de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata