Boris Foca: Intenția guvernării este de a crea o mulțime de mici focare în sectorul media

0

Declarația a fost făcută de președintele interimar al Partidului Politic “Pro Moldova” în cadrul conferinței “Lupta împotriva propagandei sau război împotriva libertății de exprimare?”, transmite eNews.

Politicianul și-a exprimat dezaprobarea față de acțiunile autorităților, subliniind că situația din țară este critică de mai bine de un an.

“Sunt dezamăgit de ceea ce se întâmplă în țară. De mai bine de un an, există câteva tendințe care nu au existat de la Independență până acum. Nu cred că nu există alte canale de comunicare în 2022 și chiar dacă închidem televizorul, informația tot va ajunge la destinatar”, a spus el.

Potrivit lui, în segmentul politic se glumește că atunci când lucrurile merg prost în economie, se începe să se discute despre limbă.

“Și în curând autoritățile vor ridica din nou problema limbii. Am văzut că președintele a făcut unele remarci referitoare la limba rusă. Cu siguranță vom avea și ne așteptăm la multe surprize”, a adăugat politicianul.

El a deplâns, de asemenea, faptul că mass-media nu ia o poziție fermă. “Cred că știți că intenția autorităților este de a semăna discordie între voi. Intenția este de a crea o mulțime de mici focare în sectorul de afaceri, în sectorul media, pentru a distrage atenția de la ceea ce vizează în mod direct.

Partidul Pro Moldova condamnă decizia de a retrage licențele acestor posturi TV, deoarece există instituții competente care, cu siguranță, ar fi putut interveni și aduce anumite îmbunătățiri”, a menționat el. Potrivit lui, sondajele de opinie arată că cel puțin 40% din populație vorbește limba rusă, ceea ce înseamnă că 40% din moldoveni au rămas fără nicio sursă de informare. La final, președintele interimar al formațiunii politice “Pro Moldova” a declarat că partidul său este deschis și este gata să intervină dacă va fi necesar pentru a apăra democrația, deoarece ceea ce se întâmplă acum nu seamănă cu o democrație.

La Chișinău se desfășoară conferința “Lupta împotriva propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”. Evenimentul este organizat de compania de consultanță Intellect Group împreună cu portalul informațional ENews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata