Maia Sandu, despre ajutorul europenilor pentru Moldova: S-a promis, dar sume importante încă nu au venit

0

Republica Moldova continuă să aștepte ajutoarele financiare, promise de către partenerii UE. Potrivit președintelui, Maia Sandu, deocamdată în bugetul țării au intrat doar niște sume neesențiale. Declarația a fost făcută la un post privat de televiziune.

“Suport direct bugetului au fost până acum sume foarte mici. Acum se așteaptă prima tranșă din asistența macrofinanciară a UE, din cele 150 mln, mai există sprijinul bugetar din partea UE de 53 mln de euro. Au fost discutate câteva credite: creditul polonez de 20 mln, care încă nu a venit și din câte înțeleg va fi un sprijin, sper că e confirmat, sub formă de donație din partea Germaniei de 40 mln. Aceștia sunt banii care vor veni la buget, restul sunt bani care vor merge în proiecte existente. De exemplu, SUA are propriile mecanisme prin care susține un domeniu sau altul. Sume importante încă nu au venit. Ele au fost promise. Au venit banii de la FMI, dar ei au o destinație specială și merg la BNM”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a recunoscut că nu au ajuns în țara noastră nici cele 660 de milioane de euro, promise de partenerii UE în cadrul Platformei pentru R.Moldova, care a avut loc la Berlin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata