Maia Sandu nu exclude că tariful la gaz va crește în mai: “Prețul nu depinde de noi”

0

Președintele țării, Maia Sandu, admite că deja în mai sau iunie tariful la gaz pentru consumatorii din Republica Moldova ar putea să crească. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la radio “Europa Liberă”. Totodată, Maia Sandu insistă că “prețul la gaze nu depinde de noi, noi nu avem gaze în Republica Moldova, cum nu avem petrol, respectiv trebuie să plătim prețul pe care ni-l oferă furnizorii”.

“Nu va crește tariful la gaze în Republica Moldova în luna aprilie, Guvernul a anunțat acest lucru. Evident că prețul crește, dar tariful existent cel puțin pentru aprilie ne permite să acoperim costurile, să putem achiziționa gaze. Sigur, mai departe nu știm ce va urma, nu știm care va fi prețul la gaze în mai, iunie și în ce măsură tariful existent poate să acopere acest preț de achiziție. Sperăm să se calmeze șocurile, dar nu avem prea multe semne de optimism”, a declarat președintele.

Maia Sandu recunoaște că procurarea gazelor din alte surse ar putea costa și mai mult, decât prețul achitat furnizorului rus Gazprom. Totodată, președintele susține că din informațiile pe care le deține, prețurile la resurse energetice nu vor scădea considerabil în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata