Ion Ceban: Guvernarea a decis că pacienții din spitale și copiii din instituțiile de învățământ, trebuie să stea „la rece”

0

Deși pentru zilele următoare se anunță o schimbare bruscă a vremii, guvernarea a decis că pacienții din spitale și copiii din instituțiile de învățământ, trebuie să stea „la rece”. Primarul general, Ion Ceban se arată indignat de decizia autorităților centrale, specificând că acțiunile întreprinse vin să economisească bani pe sănătatea categoriilor vulnerabile.

„A fost semnată dispoziția de sistare a agentului termic începând cu 02.04.2022, cu excepția instituțiilor medico-sanitare, de educație, urmare a faptului că din 03.04.2022 vremea se răcește brusc. Guvernul a decis ieri, pe 31.03.2022 seara, că începând cu 31.03.2022, să fie deconectați toți de la agentul termic. Motivul este clar: economisirea banilor. Nu sănătatea celor internați în spitale, a copiilor, dar banii au prioritate pentru Guvern. Nu mai vorbim despre faptul că punerea în aplicare, începând cu 31.03.2022 a dispoziției CSE de sistare a agentului termic este una la limita fantasticului din punct de vedere tehnic, deoarece decizia a fost luată seara.
Adică seara se emite, dar trebuie să fie pusă în aplicare din ziua emiterii”, a declarat edilul capitalei.

Totodată, Ion Ceban a subliniat că decizia guvernării este regretabilă, în condițiile în care – deși povara facturilor lunare este resimțită maximal, municipalitatea oferă prioritate sănătății și condițiilor optime de aflare în instituțiile medicale sau educaționale.

„Informez, pe intern au fost multiple discuții de când deconectăm reieșind din eficiența economică, norma legală și condițiile meteo din următoarea perioadă.
Iată de ce, am dat prioritate sănătății copiilor și oamenilor bolnavi, pentru ca obiectivele sociale să rămână conectate. Guvernul a decis altfel!”, a conchis primarul general.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata