Maia Sandu și Dorin Recean, mesaje de felicitare de Ziua Națională a României

0

Cu ocazia Zilei Naționale a României, șeful statului Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean au transmis mesaje de felicitare, evidențiind legăturile puternice dintre cele două țări și exprimând recunoștința pentru sprijinul constant oferit de România. Ambii lideri le-au transmis felicitări tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România, subliniind unitatea și prietenia care leagă cele două țări în prezent și în viitor.

Într-o postare pe Facebook, Sandu a subliniat profundele legături culturale și istorice dintre Republica Moldova și România. Ea a mulțumit României pentru sprijinul necondiționat acordat de-a lungul anilor, evidențiind faptele concrete care au contribuit la consolidarea relației dintre cele două țări.

„România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe. Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a scris președintele.

La rândul său, premierul Dorin Recean a declarat că Ziua Națională a României este o ocazie de a celebra nu doar legăturile istorice, ci și viitorul european pe care cele două țări îl construiesc împreună.

„De Ziua Națională a României, celebrăm limba română, valorile, cultura și legăturile istorice trainice care unesc cele două maluri ale Prutului. Celebrăm și viitorul european pe care îl construim astăzi împreună prin noi conexiuni: poduri, investiții, gazoduct, conexiuni energetice și burse pentru studenți”, a transmis Recean într-o postare pe rețelele de socializare.

Distribuie acest articol
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata