Armata israeliană anunță că reia operațiunile militare în Gaza

0

Armata israeliană (IDF) a anunțat că reia operațiunile împotriva Hamas și a învinuit gruparea militantă de încălcarea condițiilor armistițiului. În această dimineață, cu puțin timp înainte de ora 6, și cu mai mai bine de o oră înainte de încetarea formală a acordului, IDF a transmis că a interceptat o rachetă lansată din nordul Fâșiei Gaza.

„Hamas a încălcat pauza operațională și, în plus, a tras spre teritoriul israelian. IDF a reluat lupta împotriva organizației teroriste Hamas din Fâșia Gaza”, a declarat IDF într-un comunicat.

Nicio grupare militară din Gaza nu a revendicat atacul. Mass-media afiliată grupării Hamas a raportat focuri de armă și explozii în nordul Fâșiei, tot cu puțin timp înainte de ora 7. Pe rețelele de socializare au apărut imagini neverificate în care martorii susțin că ar fi bombardamentele de astăzi.

Armistițiul dintre Hamas și Israel a intrat în vigoare pe 24 noiembrie și de atunci a fost prelungit de două ori. În ultima zi, joi, Hamas a eliberat opt ostatici în schimbul a 30 de prizonieri palestinieni. În total, au fost eliberați 105 ostatici și 240 de prizonieri palestinieni.

Qatarul și Egiptul au făcut eforturi pentru încă o prelungire de două zile a încetării focului, dar începând cu ora 7 dimineața, termenul limită a expirat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata