Maia Sandu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra. Informația a fost confirmată de surse din diplomație. Președinția încă nu a confirmat și nici nu a infirmat acest lucru.

Contactată de Publika.MD, șefa Direcției informare și comunicare cu mass-media a instituției, Irina Gotișan-Sotnic, a precizat că nu cunoaște despre acest lucru, transmite Știri.md.

Funcționara a precizat că va discuta cu angajații Direcției protocol pentru a afla dacă șefa statului a recepționat invitația de la Casa Regală a Marii Britanii și va reveni cu informații.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Cu câteva ore înainte de anunțul oficial al decesului, medicii săi deveniseră îngrijorați de starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită, și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția. Imediat, membrii familiei regale au început să se îndrepte de urgență către castelul Balmoral.

După ce fiii Reginei și prințul William, nepotul său, au sosit la castel, Palatul Buckingham a făcut anunțul oficial: Regina Elisabeta a II-a a murit. Noul suveran al Marii Britanii devine fiul ei cel mare, Charles.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata