Majorarea infimă a bugetului Chișinăului, folosită drept „realizare” de guvernarea PAS

0

Guvernarea PAS nu ezită să se laude cu așa-zisa realizare privind majorarea parametrilor bugetari pentru municipiul Chișinău cu 39,5 milioane de lei. „Această cifră reprezintă doar 0,4% din bugetul total al municipiului”, a reacționat consilierul municipal al MAN, Conreliu Pântea, care susține că suma este una mizeră ce nu acoperă nici cele mai minime necesități de urgență.

„Fracțiunea “minionilor” din CMC, de câteva zile, trâmbițează despre această realizare a guvernării PAS și despre impactul care o va avea asupra mun. Chișinău. De fapt, această cifră “impresionantă” reprezintă doar 0,4% din bugetul total al municipiului. Ea, nici pe departe, nu va acoperi cele 316 milioane lei rezultate din sporul lunar de 1300 lei pentru anii 2023 și 2024, aprobat unilateral de autoritățile centrale și transferat în sarcina autorităților locale, în cazul municipiului Chișinău. De asemenea, nu va acoperi nici excluderea transferurilor pentru asistenții personali, transferuri care până în 2024 erau efectuate din bugetul de stat”, a scris Conreliu Pântea pe rețelele sociale.

Consilierul MAN a precizat că la formarea Bugetului de Stat contribuția municipiului Chișinău este de 23 de miliarde de lei, dintre care doar 2,8 miliarde de lei, sau 13%, sunt redirecționate înapoi către municipiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata