Majoritatea parlamentară s-a opus examinării proiectului prezentat de BCS de a acorda un ajutor financiar unic pentru 136 de mii de elevi din țară

0

Deputații PAS s-au opus examinării proiectului prezentat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de a acorda un ajutor financiar unic de o mie de lei către începutul noului an școlar pentru 136 de mii de elevi din țară. Majoritatea parlamentară s-a arătat extrem de deranjată că autorii insistă pe includerea acestei inițiative pe ordinea de zi a ședinței de joi.   

 Deputații PAS, Dan Perciun și Liliana Nicolaescu Onofrei, au declarat că acest proiect nu are avizul Guvernului, ”este o practică neconstructivă” și ”o pierdere de timp”. 

Socialistul Vladimir Odnostalco le-a atras atenția guvernanților că votul pentru acest proiect este necesar acum, deoarece în țară asistăm la o avalanșă de creștere a prețurilor, situație ce se reflectă negativ asupra veniturilor tuturor familiilor. 

Potrivit proiectului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, ajutorul de o mie de lei este destinat pentru pregătirea elevilor de școală. Pentru anul școlar 2021-2022 cererile vor putea fi depuse odată cu elaborarea și implementarea actelor necesare și până la data de 30 decembrie a anului 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata